Välkomstbonusar

Ordet bonus har nästan blivit synonym med spelbolagskampanjer och det är nog inte lätt att hitta ett spelbolag som inte välkomnar nya spelare med något slags erbjudande. Konkurrensen på spelmarknaden är riktigt tuff, inte minst med tanke på det svenska spelmonopolet som tvingat andra icke statligt ägda spelföretag att bedriva sin verksamhet från andra länder. Dock verkar fler och fler spelare få upp ögonen för de utlandsdrivna spelföretagen vars totala marknadsandel växer varje år på bekostnad av statens.

Hur som helst råder det inga tvivel om att konkurrens är tuff och då måste man göra allt för att locka till sig nya spelare samt försöka ta redan befintliga spelare från konkurrenter. Det vanligaste sättet att göra så på är att erbjuda nya spelare en rejäl välkomstbonus vid registrering av spelkonto.

Olika former av välkomstbonusar

Välkomstbonusar kan vara utformade på olika sätt och det finns väl egentligen ingen regel för vad de ska innehålla men att få ett extra tillskott till sin spelkassa brukar vara mycket vanligt i form av insättningsbonus. När man som spelare sätter in pengar på sitt spelkonto får man erbjudande från spelbolaget om man önskar att de ”matchar” sin insättning, vanligtvis upp till ett förutbestämt belopp. Men det är inte bara ett extra kassatillskott som man kan bli erbjuden vid utnyttjande av välkomstbonusar utan man kan få ”free spins”, vilket naturligtvis är vanligast bland spelbolag som har en casinoavdelning.

Välkomstbonusar behöver inte ta slut efter en insättning utan kan vara utformade att de kommer i flera steg. Då får man ett liknande erbjudande vid flera efterföljande insättningar. Men välkomstbonusar följer inte någon direkt mall utan kan givetvis variera mellan spelbolag och tidpunkter. Gratisbonusar är en annan populär och uppskattad ingrediens i välkomstbonusar och är framför allt vanlig hos spelbolag som har betting i fokus.

Något som däremot brukar vara en gemensam nämnare för välkomstbonusar, oberoende vilket spelbolag det gäller, är att ett accepterande av en bonus medför att man måste förhålla sig till bonusspecifika regler och villkor som man alltid bör ta för vana att läsa även om de ofta är utformade på liknande sätt.