Gratisbonusar

Gratisbonusar förekommer framförallt hos spelbolag som riktar sig mot betting men är för den sakens skull inte ovanliga hos spelbolag som riktar sig mot casinospelare. Konkurrensen om spelare är stenhård och gratisbonusar är ett populärt verktyg till att locka till sig spelare. Som vanligt måste du acceptera ett antal regler och villkor innan du kan ta del av bonusen och som alltid bör du läsa igenom vad som gäller.

En klassisk no deposit bonus

En av de mest uppskattade formerna av gratisbonusar är att man som spelare får en summa från spelbolaget som man sedan får spela för. En summa på 100 kr i gratisbonus är inget ovanligt erbjudande vilket ger spelare ganska fria tyglar att själv utforska spelbolagets utbud av spel. Skulle man råka förlora hela summan så är ingen skada skedd men skulle man vinna behöver vinstsumman högst troligt omsättas ett visst antal gånger innan man verkligen kan se vinsten som sin egen och göra ett uttag på pengarna.

Andra former av gratisbonusar kan vara att man tillåts satsa på ett spel med egna pengar men att spelbolaget försäkrar eventuell förlust. Detta brukar kallas att man får ett riskfritt spel. Summorna som spelbolaget går in och försäkrar brukar av företagsekonomiska skäl inte vara skyhöga men ett spel till ett förutbestämt minsta odds och en summa av 200 kr är inte ovanligt att se. Erbjudande om ett riskfritt spel kommer ofta i samband med välkomstbonusar och brukar ofta gälla det första spelet efter att man har accepterat erbjudandet. Att spela ett riskfritt spel innebär inte att det är den första förlusten som avses utan gäller för ett specifikt spel vid ett specifikt tillfälle. Oavsett om du vinner eller förlorar anses det riskfria erbjudandet vara förbrukat efter spelets slut. Hur insatsen betalas tillbaka till spelaren vid eventuell förlust varierar mellan spelbolagen. Vissa betalar tillbaka din insats utan omsvep medan andra kan betala tillbaka insatsen i form av bonuspengar. För det sistnämnda tillhör det inte ovanligheten att dessa bonuspengar måste omsättas enligt ett visst antal gånger innan man kan göra ett uttag på dessa.